Shopify: Korrekt momsudregning

Hvis du har Shopify kan der ske fejl i forbindelse med momsudregningen, hvis indstillingerne står forkert. Du kan her se hvordan problemet undgås.

Først og fremmest skal du under momsindstillingerne angive om dine priser er angivet hhv. eksklusiv eller inklusiv moms. Du finder indstillingen under “Settings” -> “Taxes and duties”.

Vi anbefaler som udgangspunkt ikke noget specifikt i forhold til hvorvidt dine varer er angivet eksklusiv eller inklusiv moms – derimod er det vigtigt, at du forholder dig til indstillingerne i forhold til opkrævning af moms på leveringsomkostninger og f.eks. digitale varer. Typisk vil det være korrekt at sætte flueben i begge boksene, men forhør gerne din bogholder eller revisor.

Det er desuden vigtigt at du tager stilling til opkrævning af salgsmoms. De fleste virksomheder er momspligtige, hvorfor du oftest bør opsætte opkrævning af moms. Afhængig af størrelsen på din omsætning og andre faktorer, kan det f.eks. være at du skal opkræve efter reglerne om One Stop Shop Moms.

Vi kan desværre ikke rådgive dig om hvad der er det rigtige for dig og din forretning i forhold til opkrævning af moms. Forhør dig gerne med din bogholder eller revisor.