Dinero: Sådan bogfører du betalingsgebyrer

Hos de fleste betalingsindløsere bliver der opkrævet et gebyr pr. ordrer, som betyder, at totalen for ordrer, som Pairy overfører til Dinero, ikke vil stemme overens med det, som du får udbetalt til din bankkonto. Derfor skal du i din Dinero håndtere gebyret ved afstemning. Nedenfor kan du se, hvordan udbetalingen fra din indløser kan bogføres i de forskellige scenarier.

Læs eventuelt gerne mere for muligheden for automatisk registrering af betaling via Pairy her: https://pairy.dk/support/dinero-registrering-af-betaling/

1. Sådan skal du bogføre, hvis vi har overført som “Faktura”

Hvis du bruger denne metode vil fakturaerne i Dinero stå som “åbne” / ubetalte, og vi skal derfor have registreret dem som betalt og gøre det uden at forstyrre bankkontoen. Der skal derfor oprettes en beholdning til dette. Du opretter beholdningen under Regnskab –> Opret konto –> Beholdning. Her udfylder du den med nedenstående info:

Hvis kontonummer 55005 er optaget så vælg et nummer mellem 55000 – 55999, som ikke er.

Næste step er, at få lukket dine fakturaer og registreret dem som betalt. Dette gøres via den nye beholdning, så vi har det hele samlet et sted uden at forstyrre din bankkonto. Gå til “Salg”. Tryk på “Mere”  ude til højre for hver faktura og klik “Registrer betaling”. Her vælger du under “Beholdning” din nyligt oprettede konto. Fakturaen vil nu være lukket og betalingen registreret på den nye konto vi har oprettet. Denne proces gentages for hver af dine betalte ordrer.

Del 2:

Når du modtager udbetalinger fra din indløser skal du bogføre dette. Dette gøres under kassekladden. Gå til Bogføring->Kassekladde. Datoen skal sættes til den dato pengene udbetales på din konto. Her udfylder du kassekladden med nedenstående tal:
1) Fulde beløb for de udbetalte ordrer
2) Gebyret din indløser har taget
3) Beløbet du har fået udbetalt på din konto

Nedenfor har vi lavet et eksempel på, hvordan en postering ser ud. I nedenstående eksempel er det fulde ordrebeløb 500,-, hvoraf vores indløser har taget et gebyr på 25,-. Vi har altså fået 475,- indsat på vores bankkonto fra indløseren.

Når du har udfyldt de tre linjer trykker du på bogfør kassekladde og så er du færdig.

2. Sådan skal du bogføre, hvis vi har overført som betalt faktura

Hvis du har indstillet Pairy på denne måde vil dit arbejde være ret hurtigt. Ved udbetalingsdagen fra din indløser kan du blot hoppe til del 2 af ovenstående guide og fuldføre denne. Det kræver, at Pairy er sat til at registrere dine betalinger på en konto du bruger til tilgodehavende. Hvis du er i tvivl om dette så tag fat i os på support@pairy.dk.